Science for LIFE – stiinta pentru viata

Laborator de genetica... este sloganul societatii noastre, cel mai important laborator de genetica si patologie moleculara din zona de vest a tarii, singurul laborator privat de expertiza genetica judiciara din Romania.

Resident Laboratory si-a inceput activitatea in toamna anului 2010, cu scopul ca utilizarea rezultatelor si a realizarilor genetice si genomice din ultimele doua decenii sa fie usor accesibila si in medicina aplicata de zi cu zi. Performantele laboratorului au fost recunoscute si pe plan international: in 2015 am fost invitati sa delegam un auditor la European Molecular Genetics Quality Network (EMQN), iar in 2016 am primit o solicitare de la World Health Organization (WHO) sa participam la finalizarea protocolului de testare KRAS.

Credem ca activitatea de diagnostic a laboratorului nostru – datorita serviciilor focalizate pe preventie si medicina personalizata – contribuie in mod semnificativ la cresterea nivelului calitatii asistentei medicale, conducand astfel la imbunatatirea calitatii vietii, la cresterea perspectivei de viata si a sanselor de supravietuire a pacientilor.

Obiective principale ale laboratorului:

  • oferirea unor servicii de diagnostic genetic si de patologie moleculara la pret accesibil pentru pacientii din Romania, servicii care pana in prezent au fost disponibile numai in strainatate;
  • dezvoltarea si asigurarea bazei medicinei personalizate printr-un suport diagnostic rapid si modern, care permite medicilor specialisti aplicarea unui tratament individualizat si a unei farmacoterapii individualizate – aplicarea medicamentului potrivit pentru pacientul potrivit, in doza optima pentru tinta corecta;
  • implementarea rapida a diverselor analize de genetica si de patologie moleculara la solicitarea partenerilor nostri, prin exploatarea relatiilor internationale de care dispunem;
  • oferirea unor servicii de diagnostic care corespund standardelor stricte de calitate europene;
  • suport diagnostic si stiintific pentru studii clinice, academice si industriale;
  • activitati de cercetare si dezvoltare, individuale si in parteneriat cu diverse centre stiintifice si industriale.

Echipa noastra de specialisti cu o vasta experienta in domeniu, formata si pregatita in strainatate si sustinuta de aparatura moderna a laboratorului nostru, reprezinta garantia calitatii europene.

Din anul 2021 analizele noastre de ADN (utilizate in cadrul expertizelor judiciare, extrajudiciare, testari anonime) sunt verificate si certificate prin programul de controlul extern de calitate GEDNAP.