„Nu trebuie sa credem tot ce spun oamenii, dar nici sa credem ca ei vorbesc numai prostii” Immanuel Kant

Pret: de la 690 lei, informatii la nr.: 0770.333.888

 

Test anonim

Ce este un test anonim?

Testul anonim este o analiza genetica (un test ADN), va da posibilitatea sa solicitati un test de paternitate sau o alta analiza de inrudire biologica, fara a va dezvalui identitatea reala. Este o alternativa ieftina si eficienta a expertizei extrajudiciare.
Disponibil online, la preturi incepand de la 690 de lei/analiza (pretul analizei solicitate include contravaloarea kitului de recoltare, efectuarea analizei, redactarea raportului, insa NU include costurile logistice).

 

Ce ar trebui sa stiti despre testul anonim:

 • expertul genetic judiciar poate efectua si teste anonime, la solicitarea persoanelor fizice si juridice
 • testul anonim este o analiza genetica (test ADN) prin care se testeaza paternitatea sau o alta relatie de inrudire biologica
 • in cazul testului anonim nu aveti nevoie de act de identitate, nu trebuie sa va dezvaluiti identitatea, puteti sa va bucurati de un anonimat absolut
 • nu trebuie sa va deplasati la sediul laboratorului nostru, probele putand fi trimise si prin curier
 • recoltarea probelor biologice necesare testului ADN se face totdeauna in absenta expertului sau a altei persoane din partea laboratorului
 • rezultatul testului ADN nu va contine date cu caracter personal, drept consecinta chiar daca testul a fost facut de catre un expert genetic judiciar rezultatul testului anonim nu poate fi utilizat in instanta
 • solicitand un test anonim, veti avea posibilitatea sa va bucurati de preturi mai avantajoase, in schimb implicit veti renunta si la garantia aferenta recoltarii probelor de catre reprezentantul laboratorului. Laboratorul nu va raspunde sub nicio forma pentru eventualele contaminari cu ADN strain ale probelor primite de la persoanele solicitante.
 • laboratorul va prelucra probele primite exact asa cu au fost ele predate de catre solicitant, (de ex.: daca "proba A" a fost recoltata de la un brac german si "proba B" de la un pavian cu mantie, atunci in mod evident si rezultatul testului se va referi la un studiu comparativ utilizand ADN-ul bracului si al pavianului)
 • rezultatul testului se va comunica prin email la adresa specificata de catre solicitant, dar poate fi trimis si prin fax sau predat personal solicitantului.

 

Procedura privind testul anonim:

 • solicitantul testului adn anonim va trebui sa intre in posesia kitului de recoltare (fie solicitand livrarea kitului prin curier, utilizand platforma noastra onlinefie venind la laborator)
 • plata testului anonim se face in momentul in care solicitantul intra in posesia kitului de recoltare (prin ramburs atunci cand kitul este livrat de catre curier sau numerar la sediul laboratorului nostru). Kitul contine minimum doua recoltoare speciale, sterile si "DNA free", cate unu pentru fiecare persoana ce va fi testata si instructiuni pentru prelevarea probelor.
 • dupa ce solicitantul a intrat in posesia kitului, are loc recoltarea probelor biologice. Recomandam ca recoltareasa se faca in stricta conformitate cu instructiunile de utilizare. Recoltarea probelor biologice necesare efectuarii testului anonim va fi efectuata in absenta reprezentantului laboratorului, orice derogare de la instructiunile de utilizare ale kitului de recoltare ar putea sa afecteze rezultatul testului solicitat. Laboratorul nu raspunde pentru rezultatele neconforme, datorate nerespectarii instructiunilor de utilizare.
   
 • Probele biologice preferate pentru testele de paternitate si de inrudire biologica sunt celulele epiteliale bucale, recoltate din cavitatea bucala. (Aceste probe sunt prelevate cu ajutorul unui betisor avand la varful lui un tampon steril si "DNA free" prin stergerea fetei interne a obrazului). Prelevarea celulelor epiteliale este o interventie neinvaziva, nu presupune niciun risc pentru persoana supusa testarii. Procedura de recoltare este simpla, rapida si nedureroasa.
 • solicitantul testului anonim raspunde integral pentru provenienta si calitatea probelor trimise la laborator pentru a fi testate. Laboratorul va testa probele asa cum au fost ele predate de catre solicitant. Prin absurd, daca proba A predata spre testare apartine unui brac german si proba B provine de la un pavian cu mantie, atunci rezultatul analizei solicitate se va baza pe un studiu comparativ realizat din ADN-ul bracului german si al pavianului cu mantie. Tinand cont de originea incerta a probelor biologice puse la dispozitia laboratorului de catre solicitantul anonim si de faptul ca nu are loc nici identificarea persoanelor testate, rezultatul testului anonim nu poate fi utilizat in instanta!
 • probele recoltate trebuie sa ajunga la laborator (fie trimise prin curier, fie predate personal). Costurile de curierat si riscurile aferente livrarii sunt suportate de catre solicitant.
 • rezultatul testului anonim va fi disponibil in functie de tipul serviciului solicitat, intre 2-30 de zile lucratoare, de la data preluarii probelor in laborator.
 • solicitantul care doreste sa obtina rezultatul testului anonim in regim de urgenta va trebui sa ne comunice aceast aspect inainte de solicitarea kitului de recoltare. (Toate cererile de acest gen primite dupa plata kitului vor fi tratate pe baza principiului "best effort"). In cazul in care se poate onora aceasta solicitare, pretul standard al testului anonim se va modifica in felul urmator:
       - rezultat pana in 10 zile lucratoare - pretul standard x2
       -
  rezultat in 48 de ore - pretul standard x3
       - rezultat in 24 de ore - pretul standard x12.

Tinand cont de faptul ca acest tip de test ADN se realizeaza cu utilizarea unor probe de origine incerta, doar acele rezultate pot fi considerate absolut corecte care se bazeaza pe probe biologice recoltate si trimise la laborator cu buna-credinta si care confirma ipoteza paternitatii (sau ipotezele altor relatii de inrudire biologica). Se recomanda repetarea acelor teste care prin rezultatul lor il exclud de la paternitate pe tatal prezumtiv!
(Rezultatul testului poate fi influentat/viciat de reaua-credinta a unei persoane implicate (in mod direct sau indirect) in recoltarea si/sau transmiterea probelor (de ex.: dupa recoltare, proba sotului este schimbata cu proba amantului, etc. Laboratorul nu raspunde pentru originea si/sau calitatea probelor receptionate.))

 

De ce merita sa ne alegeti pe noi?

 

Solicita un test anonim