Expertiza genetica extrajudiciara„Mai bine sa nu crezi in nimic, decat sa crezi in ceva gresit” Thomas Jefferson

Pret: de la 3000 lei, informatii la nr.: 0770.333.888

 

Expertiza genetica extrajudiciara este expertiza care e efectuata la cererea persoanelor fizice sau juridice de catre un expert genetic judiciar sau extrajudiciar.

Aceasta activitate este reglementata de ORDONANTA nr. 2 din 21 ianuarie 2000 privind organizarea activitatii de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara.

 

 

Ce ar trebui sa stiti despre expertiza genetica extrajudiciara:

Expertul genetic judiciar poate efectua si expertize genetice extrajudiciare (teste ADN), la solicitarea persoanelor fizice si juridice. Diferenta intre expertizele judiciare si extrajudiciare este izvorul raportului juridic care se naste intre parti si expert. In cazul expertizelor judiciare, acest izvor este dispozitia instantelor judecatoresti, a organelor de urmarire penala sau a altor organe cu atributii jurisdictionale, iar in cadrul expertizelor extrajudiciare conventia partilor este baza relatiilor juridice intre expert si solicitant/solicitanti.

Daca doriti sa solicitati efectuarea unei expertize genetice extrajudiciare, aveti doua alternative:

       - INML "Mina Minovici" (IML - Bucuresti, Iasi, Timisoara),
       - laboratorul nostru - Resident Laboratory srl. / PATGEN SRL. (Oradea) - expertize cu valoare juridica echivalenta INML "Mina Minovici", la termene de executie mai rapide.

 

Procedura privind expertiza genetica extrajudiciara:

 • In cadrul laboratorului nostru, expertizele genetice (testele ADN - atat cele judiciare, cat si cele extrajudiciare) se fac doar pe baza de programare.
 • solicitantul/solicitantii se vor prezenta la recoltare cu un act de identitate pentru fiecare persoana testata (buletin, carte de identitate, pasaport, certificat de nastere - pentru minorii sub 14 ani care inca nu au alte acte de identitate). Pe baza actelor prezentate va avea loc identificarea persoanelor.
 • dupa identificarea persoanelor participante la expertiza, pe baza actelor de identitate se va intocmi cate un "Proces-verbal de recoltare" pentru fiecare persoana testata. Prin semnarea procesului-verbal, solicitantul declara ca a inteles exact motivul pentru care s-a prezentat la laborator, este de acord cu prelevarea probelor biologice in vederea efectuarii unei expertize genetice, isi da consimtamantul ca laboratorul sa-i prelucreze datele cu caracter personal in vederea efectuarii si finalizarii expertizei genetice. In cazul minorilor, procesul-verbal va fi semnat de catre ambii parinti sau de catre reprezentantii sau ocrotitorii legali ai acestora.
 • in urma intocmirii procesului-verbal are loc recoltarea probelor biologice. Probele biologice preferate pentru testele ADN (de paternitate si de inrudire biologica) sunt celule epiteliale bucale, recoltate din cavitatea bucala. (Aceste probe sunt prelevate cu ajutorul unui betisor avand la varful lui un tampon steril si "DNA free" prin stergerea fetei interne a obrazului). Prelevarea celulelor epiteliale este o interventie neinvaziva, nu presupune niciun risc pentru persoana supusa testarii. Procedura de recoltare este simpla, rapida si nedureroasa.
 • plata expertizei se face dupa recoltare.
 • rezultatul expertizei va fi disponibil in (aproximativ) 30 de zile lucratoare de la data prelevarii probelor.
 • solicitantul care doreste sa obtina rezultatul expertizei genetice in regim de urgenta va trebui sa ne comunice aceasta solicitare inainte de plata (toate solicitarile de acest gen primite dupa plata vor fi tratate pe baza principiului "best effort"). In cazul in care se poate onora aceasta solicitare, pretul standard al expertizei genetice se va modifica in felul urmator:
       - rezultat pana in 10 zile lucratoare - pretul standard x2
       -
  rezultat in 48 de ore - pretul standard x3
       - rezultat in 24 de ore - pretul standard x5.

 

De ce merita sa ne alegeti pe noi pentru efectuarea unui test ADN?

 • spre deosebire de alte laboratoare din Romania, in cadrul laboratorului nostru, expertizele genetice (testele ADN - fie judiciare, fie extrajudiciare) sunt facute de catre un expert genetic judiciar, singurul recunoscut de catre Ministerul Justitiei - inscris in Tabelul nominal cuprinzand expertii tehnici judiciari - specializare "genetica judiciara".
 • spre deosebire de testele altor laboratoare din Romania, doar expertizele INML (IML) si expertizele noastre sunt/pot fi acceptate de catre organele de urmarire penala, de instantele judecatoresti sau de catre alte organe cu atributii jurisdictionale.
 • chiar daca nu va oferim servicii low cost la preturi „imbatabile”, consideram ca raportul pret/calitate cu care lucram este onest si echitabil. Nu avem de gand sa intram in competitie cu curierii altor laboratoare de peste hotare, din SUA, UK, Germania sau planeta Marte.
 • probele clientilor nostri nu trec prin mainile firmelor de curierat, lucratorilor vamali, cadrelor medicale nespecializate etc.
 • suntem aici, puteti sa ne vizitati, raspundem pentru ceea ce facem.

 

Centre de recoltare:

       - Oradea: str. Gheorghe Doja 165 (in incinta Resident Laboratory srl.) - tel.: 0770.333.888
       - Bucuresti: Splaiul Independentei nr. 179, sector 5 (in incinta Centrului Medical 
Dr. Furtuna Dan - www.drfurtunadan.ro) - tel.: 0770.333.888
         
Prin aceasta cale, multumim colectivului minunat din cadrul Centrului Medical Dr. Furtuna Dan, pentru sustinerea activitatii noastre la Bucuresti!

 

 

Solicita o programare

inapoi la pagina principala