• Este rezultatul testelor genetice confidential?
  DA. Rezultatul testului ADN este disponibil doar pentru persoana solicitanta.
  In cazul expertizelor judiciare, persoana solicitanta este institutia care a dispus efectuarea testului (instanta, organul de urmarire penala, etc.).
   
 • Este necesara si testarea mamei pentru efectuarea unui test de paternitate?
  NU. Testul se poate efectua si fara profilul mamei, insa pentru a creste acuratetea rezultatului, noi recomandam si testarea ei.
   
 • Ce acte sunt necesare pentru efectuarea unei expertize genetice judiciare sau extrajudiciare (test de paternitate sau alt test ADN de inrudire biologica)?
  Un act de identitate pentru fiecare persoana testata (buletin, carte de identitate, pasaport, certificat de nastere - pentru minorii sub 14 ani care inca nu au alte acte de identitate).
   
 • Ce acte sunt necesare pentru solicitarea unui test anonim sau a unui test de infidelitate?
  Solicitantii acestor teste nu au nevoie de niciun act de identitate, intrucat aceste persoane nu vor fi identificate.
   
 • De la ce varsta se poate efectua un test de paternitate? / Cand se poate face testul de paternitate (test ADN)? / La cate luni se face testul de paternitate? 
  Nu exista restrictii legate de varsta la care se poate face o testare ADN, aceste testari putandu-se efectua imediat dupa nasterea copilului.
   
 • Se poate determina paternitatea inainte de nasterea copilului?
  DA, din punct de vedere tehnic se poate stabili paternitatea unui fetus inainte de nastere, insa din punct de vedere medical se recomanda amanarea testarii pana la momentul nasterii copilului datorita riscului de avort pe care il implica procedeele de prelevare ale probelor biologice de la femeia gravida, respectiv punctia amniotica si recoltarea de vilozitati coriale (risc de avort estimat la 2-3%).
   
 • Se poate efectua un test de paternitate si atunci cand prezumtivul tata biologic nu este disponibil (fiind decedat, disparut, etc.)?
  DA: - daca profilul tatalui prezumtiv poate fi substituit in intregime cu profilul rudelor apropiate al acestuia (de. ex. parintii tatalui prezumtiv, etc.)
        - daca exista probe biologice arhivate in unitati medicale (preparate citologice, histopatologice, si/sau tesuturi conservate in blocuri de parafina recoltate in scop diagnostic si aflate in spitale sau alte unitati sanitare, inclusiv servicii de medicina legala), insa in acest caz trebuie luat in calcul si faptul ca exista sanse reale ca aceste probe arhivate sa nu mai fie potrivite pentru efectuarea testului
         - daca exista profilul genetic al prezumtivului tata biologic in evidentele organelor judiciare,
       - sau daca exista obiecte vestimentare sau de uz personal ale unei persoane (verigheta, batista, manusi, etc.), cu conditia ca astfel de obiecte sa se afle in custodia organelor judiciare sau a institutiilor de stat. In cazul utilizarii acestor probe atipice, tinand cont de natura lor, rezultatele fals-negative nu pot fi excluse. In cazul unui rezultat negativ se recomanda repetarea analizei utilizand un alt obiect al persoanei vizate.
   
 • Cum se face un test ADN (un test de paternitate sau un alt test de inrudire biologica)? 
  La acest link veti gasi mai multe informatii despre analizele genetice, inclusiv testul de paternitate. Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati la adresa: info@residentlab.ro
   
 • Cat costa un test de paternitate gratuit?
  Nu exista test de paternitate gratuit.
   
 • Cat costa testul ADN? Cat costa testul de paternitate? Pretul testului de paternitate? Cat costa un test ADN? Pret test ADN? Cat costa sa faci un test ADN? Cel mai ieftin test de paternitate? Cat costa un test genetic de paternitate?
        - test anonim - de la 1000 lei (pretul include un kit de recoltare, analiza profilurilor apartinand copilului si tatalui prezumtiv, redactarea unui buletin de analiza, comunicarea rezultatului online, prin email sau fax)
        - test de infidelitate - de la 1500 lei (pretul include un kit de recoltare pentru profilul de referinta, analiza comparativa a profilului de referinta si a profilului realizat utilizand obiectul (sau urmei "dubioase") pus la dispozitia laboratorului, redactarea unui buletin de analiza, comunicarea rezultatului online, prin email sau fax)
        - expertiza extrajudiciara - de la 2000 lei (pretul include analzia profilurilor apartinand mamei, copilului si tatalui prezumtiv, redactarea unui raport de expertiza genetice extrajudiciara, comunicarea rezultatului prin email, fax sau curier)
        - expertiza judiciara - 2200 lei (pretul include analzia profilurilor apartinand mamei, copilului si tatalui prezumtiv, redactarea unei expertiza genetice judiciare, comunicarea rezultatului prin curier la organul cu atributii jurisdictionale care a incuviintat expertiza)
   
 • Cat dureaza un test ADN (un test de paternitate sau un alt test de inrudire biologica), in cat timp va fi rezultatul disponibil?
  Rezultatul unui test genetic (test de paternitate sau un alt test de inrudire biologica) va fi disponibil in 10-20 de zile lucratoare, de la data preluarii probelor in laborator, dar exista posibilitatea sa va furnizam rezultatul si in regim de urgenta.
  Solicitantul care doreste sa obtina rezultatul testului in regim de urgenta va trebui sa ne comunice aceast aspect inainte de recoltarea probelor biologice. (Toate cererile de acest gen primite dupa recoltare vor fi tratate pe baza principiului "best effort"). In cazul in care se poate onora aceasta solicitare, pretul standard al testului solicitat se va modifica in felul urmator:
       - rezultat pana in 7 zile lucratoare - pretul standard x2
       - rezultat in 48 de ore - pretul standard x3
       - rezultat in 24 de ore - pretul standard x5.
   
 • Unde se face testul de paternitate? Unde se face test ADN?
  Toate testarile genetice oferite de laboratorul nostru (inclusiv testul de paternitate sau orice alt test ADN de inrudire biologica) se fac la Oradeaputeti sa ne vizitati, raspundem pentru ceea ce facem.
   
 • Pot sa am incredere in rezultatul testului de paternitate facut la INML "Mina Minovici" (IML)?
  DA. Spre deosebire de testele genetice (teste ADN de paternitate si alte teste de inrudire biologica) facute in alte laboratoare din Romania, doar expertizele INML (IML) si expertizele noastre sunt/pot fi acceptate de catre organele de urmarire penala, de instantele judecatoresti sau de catre alte organe cu atributii jurisdictionale. Nu intamplator...
   
 • Ce teste ADN de inrudire biologica se fac la dvs?
  - test de paternitate – se compara profilul genetic al copilului cu cel al tatalui prezumtiv
  - test de maternitate – se compara profilul genetic al copilului cu cel al mamei prezumtive
  - test de fraternitate – se verifica daca ambii parinti sunt comuni sau doar unul, eventual niciunul. (Rezultatul testului va oferi un indice de fraternitate combinat, care va confirma sau va infirma relatia de inrudire biologica)
  - test de fraternitate – gemeni – se compara profilul genetic al fratilor gemeni pentru a stabili daca sunt:Seamana leit
         - gemeni monozigotici (identici), gemenii provin dintr-un singur zigot
         - gemeni dizigotici (fraternali), gemenii provin din doi zigoti
  - alte tipuri de teste de inrudire (bunic-nepot, unchi-nepot, etc.)
   
 • Este diferenta intre testul ADN si testul adene?
  Nu exista :) "testul adene" este de fapt testul ADN.
   
 • "Am dubii, dar copilul seamana leit cu mine. Mertia sa fac testul?"
  DA. ツ